Wie ben ik…..

  • Arnold Vellekoop (1975);
  • Begeleidingskundige en pastoraal werker;
  • Coach / supervisor / contextueel pastoraal werker en verbinder;
  • Getrouwd en vader van 2 zonen en 1 dochter;
  • Ik hou van lezen, racefietsen en klussen in huis en de tuin.

Drive:

In de titel van deze website staat: Verbonden met jezelf, God en de mensen om je heen. Verbondenheid is voor mij een belangrijk thema vandaar mijn naam Vellekoopconnections.nl

Verbonden met jezelf: Dit is niet een vanzelfsprekendheid. Wie ben ik? Hoe hebben opvoeding, opleiding en omstandigheden mij gevormd tot wie ik nu ben? Voel ik mezelf verbonden intern? Hoe ziet dat eruit en wat heb ik eraan om dit te weten?

Vanuit mijn eigen socialisatie en de kennis die ik in de loop van de tijd heb opgedaan kwam ik er steeds meer achter hoe systemen je leven  beïnvloeden. Welke bril heb ik op? Sta ik positief in het leven? Durf ik te reflecteren? Mag ik zijn wie ik ben? Die systemen kleuren als het ware je leven en staan ten grondslag aan de vele keuzen die we elke dag maken.

Verbonden met God: Als de Schepper van het leven kent Hij ons door en door. Door aan Hem verbonden te zijn leren we de Schepper van hemel en aarde kennen. Verbondenheid met Hem beïnvloed ons gehele ‘zijn’ . Steeds meer mag ik proeven hoe Zijn liefde en trouw doorsijpelen in mijn leven en het leven van mensen met wie ik verbonden ben. De ruimte die dat geeft voelt als ruimte om echt te leven. Een leven waarin vrede en rust je leven stempelen te midden van een maatschappij of situaties die zoveel onrust en onvrede veroorzaken.

Verbonden met elkaar: Dit kan op vele wijzen. We kunnen als familie aan elkaar gegeven zijn, als collega`s op het werk, etc. Hoe functioneert een team, welke plaats neem ik daarin in en hoe kan je elkaar versterken. Verbindingen aangaan, de dialoog vormgeven is essentieel. Maar trek je je terug in relaties of durf je open het gesprek aan te gaan. Hoe zit jij in elkaar?

Werkervaring:

Per december 2020 mag ik als Missionair werker van het Leger des Heils werken in Doesburg. Voorheen een korps wat enige tijd geleden samen is gegaan met het korps in Arnhem. We hopen op deze oude locatie nieuwe vormen van geloven te starten vanuit het principe van geloven in de buurt. Samengevat: deel ontvangen Liefde uit aan de mensen die op je pad komen en vertel ze over deze Liefde.

Vanaf 1999 tot 2019 heb ik gewerkt als kerkelijk werker in de PKN gemeente te Veenendaal. Dit werk bestaat uit:

  • Pastoraat in de volle breedte (van begeleiding van ouderen, psychisch zieken, rouwverwerking, jongeren met identiteitsvragen, etc.),
  • Schrijven van beleid voor diverse werkgroepen in de gemeente,
  • Toerusting van ambtsdragers,
  • Leiden van (rouw) diensten en overdenkingen.

De laatste jaren mag ik dienen in verschillende gebedsteams. O.a. van het evangelisch werkverband en GMF.  We bidden met mensen met vele verschillende vragen en verlangens. Ik vind het belangrijk om samen stil te worden en je verbonden te weten. Bijzonder om dan te merken hoe God concreet aan mensen antwoorden geeft.

Opleiding:

  • Het CAM instituut te Utrecht: PSBK opleiding (2020);
  • Post hbo-supervisie en coaching aan de Christelijke Hogeschool te Ede (2016-17);
  • Contextuele pastorale hulpverlening (2010-2012);
  • Godsdienst pastoraal werk aan de CHE (1995- 1998).
  • M.e.a.o., bedrijfsadministratie
  • Mavo.
  • In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd ten behoeve van het pastoraat. Dit waren vaak korte cursussen ter verdieping op psychische onderwerpen, relaties en op het gebied van bevrijdingspastoraat.
  • Masterclass contextueel pastoraat. Omgaan met veranderende verhoudingen in de maatschappij en in samengestelde gezinnen, mei 2014.

Afbeelding op bovenaan op de website:

De afbeelding boven aan de website is gemaakt door Kees Aalbers. Hij schildert o.a. Bijbelse kunst. Ik mag deze afbeelding gebruiken als belangrijk beeld voor Vellekoop Connections. Er staat een lam op geschilderd. Deze staat voor Jezus de Zoon van God die een vaandel draagt. Dit beeld dat door de eerste christelijke gemeenschap al gebruikt werd staat voor mij voor de overwinning die Jezus behaald heeft en van waaruit ik zelf mag merken hoe verbondenheid in Hem mijn hele leven en werken doortrekt.